Clubkampioenschappen Mix&enkel 2015

Van 8 t/m 20 juni is er weer een club kampioen schap enkel en mix gespeeld. De opgave was grandioos. Er waren in totaal 32 opgaven, wat resulteerde in 11 mix koppels, 5 heren in de B enkel en 5 heren in de A enkel. Tijdens twee, (bijna) droge weken zijn er heel wat spannende wedstrijden gespeeld. Voorafgaand aan de finale is er bij de mix een kruisfinale gespeeld, zodat teams uit poule A ook tegen poule B konden spelen. Bij de heren enkels zijn door de kleine poules alleen de finales om eerste en tweede plaats gespeeld.


We zijn van start gegaan met de kruisfinales mix, hierin moesten Alexander en Baukje het opnemen tegen Freerk Erik en Elsbeth. Alexander en Baukje begonnen beide met lichamelijke gebreken aan de kruisfinale en uitval van deze titelkandidaten lag op de loer. Tegenstanders Freerk en Elsbeth trokken de eerste fase van de wedstrijd naar zich toe. Maar Alexander en Baukje bleven doorzetten en konden met sterk samenspel de achterstand inhalen en uiteindelijk de wedstrijd winnen.


Op veld twee speelden voor de andere plek in de finale de duo’s Sjoerd en Janne tegen Sietse en Alie. Dit bleek een evenwichtige partij te worden in speelsterkte en speelstijl. De weegschaal stond constant op de wip, maar is na een slopende partij met vele games en 3 sets uiteindelijk de kant van Sjoerd en Janne uitgevallen, die ook in de Poule als eerste waren geëindigd. Hiermee waren de duo’s die om de eerste en tweede plek in de mix finale zouden strijden bekend.


De finale van de heren enkel B werd uitgevochten door Klaas en Sjoerd die net al een zware mixwedstrijd achter de kiezen had. Met rust en controle wist Klaas de wedstrijd naar zich toe te trekken en sleepte hij overtuigend de eerste prijs binnen.


Finale van de Heren A moest uitgevochten worden door Patrick en Freerk Erik. Ook Freerk Erik speelde eerder die middag een kruisfinale in de mix, maar oogde weer fris voor de finale heren enkel. Patrick was dit toernooi als de “Benjamin” gestart maar bleek niet geïntimideerd door de ervaren tegenstanders en had daarmee een sterke poule achter de rug. Freerk Erik bleek na een mooie wedstrijd te sterk voor Patrick en won hiermee de eerste plaats bij de heren A.


Aan het eind van de middag werd er strijd geleverd om de 1e. 2e. en 3e plaats in de mix. Alie en Sietse speelden tegen Freerk Erik en Elsbeth om de 3e en 4e plaats. Op de vierde plaats zijn Freerk Erik en Elsbeth geëindigd die het onderspit moesten delven na een felle strijd. En de finale werd gespeeld tussen Alexander en Baukje en Sjoerd en Janne. Sjoerd had eerst even tijd en een paar snickers nodig om bij te komen van de eerder gespeelde wedstrijden, die toch hun tol hadden geëist. Janne daarin tegen was helemaal uitgerust en stond te popelen om er een spannende wedstrijd van te maken. Eenmaal opgeladen gingen de duo’s er weer helemaal voor. Het werd een spannende pot, waarbij aan beide zijden hard werd gevochten om de eerste plaats. Van de pijntjes bij Alexander en Baukje was niets meer te ontdekken. Alexander, gedreven en scherp. De felle ballen van Janne haalde Baukje knap, ondanks haar pijnlijke knie. Alexander en Baukje waren dan ook de terechte winnaars van de mix.


De prijzen bestonden uit overheerlijke salades van Klaas en Maaike, waarmee de verzuurde lichamen weer op krachten zijn gekomen.

We hopen volgend jaar weer op zo’n fantastische opgave.


Bedankt! Groeten de toernooicommissie

Gepke, Douwe en Anke